Рада підняла ставку податку на додану вартість на сільгосппродукцію

За законопроєкт проголосували 309 народних депутатів
Рада підняла ставку податку на додану вартість на сільгосппродукцію
Верховна Рада (фото: Zoya Shu 112 Україна)

Верховна Рада повернула 20%-ву ставку податку на додану вартість (ПДВ) на операції з постачання сільськогосподарської продукції.

Про це йшлось на засіданні Ради.

За прийняття законопроєкту "Про внесення змін до Податкового кодексу про ставку податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції" (№5425-д) за основу і в цілому проголосували 309 народних депутатів.

Зокрема відновлюється ставка ПДВ 20% при оподаткуванні операцій з постачання та ввезення в Україну: великої рогатої худоби, свиней, овець, цільного молока, жита, вівса, насіння льону, насіння і плодів олійних культур, а також цукрових буряків, - йдеться у повідомленні.

Проте, 14%-ва ставка ПДВ залишається при операціях з постачання пшениці та маслин, ячменю, кукурудзи, соєвих бобів, насіння ріпаку і соняшнику, які є найбільш експортно орієнтованими та найчастіше фігурують в податкових "скрутках".

Нагадаємо, що Кабінет міністрів ухвалив законопроєкт щодо змін до податкового кодексу, який допоможе збільшити щорічні надходження в бюджет до 60 млрд грн.

1