Рада посилила вимоги до керівництва комерційних банків

Нові вимоги стосуються членів ради і правління комерційних банків
Рада посилила вимоги до керівництва комерційних банків
Банк (Фото: я і закон)
30 Червня 2021, 11:49
читать на русском

Верховна Рада ухвалила "Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи", №4367

Про це повідомили у телеграм-каналі Верховної Ради України.

Ухвалений Закон впроваджує нову структуру капіталу, яка посилить здатність банку поглинати збитки, - йдеться у повідомленні.

Також у законі прописані додаткові вимоги до членів ради і правління банку, в тому числі за їх колективною придатністю (наявність у членів ради/правління банку спільних/сукупних знань, навичок, досвіду в обсязі, необхідному для розуміння усіх аспектів діяльності банку).

Закон також передбачає: право регулятора вимагати зміни персонального складу ради /правління банку, якщо поточний склад не здатний забезпечувати ефективне управління і контроль за діяльністю банку тощо.

Нагадаємо, 24 червня президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти російських банків, згідно з рішенням РНБО. Санкції накладено на 55 російських банків, зокрема тих, що працюють на окупованих територіях Донбасу та в Криму.

Читайте також