Рада провалила голосування за введення кримінальної відповідальності за підробку COVID-документів

Закон підтримали лише 192 депутати
Важливо
Рада провалила голосування за введення кримінальної відповідальності за підробку COVID-документів
Сесійна зала Верховної Ради Фото: УНІАН
25 Січня 2022, 17:53
читать на русском

Верховна Рада провалила голосування за законопроєкт щодо кримінальної відповідальності за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень. Документ розглядався під час другого читання та не був направлений на повторний розгляд.

Про це повідомила пресслужба Верховної Ради, зазначивши, що закон підтримали 192 депутати. Проти - 6 осіб, а утримались - 84. Цих голосів не вистачило, аби проєкт був ухвалений.

Зокрема, нардепи не підтримали й пропозицію повернути законопроєкт на допрацювання з подальшим повторним голосуванням під час другого читання.

Що передбачав відповідний законопроєкт:

  • кримінальна відповідальність за використання завідомо підроблених документів, які підтверджують проведення вакцинації проти особливо небезпечних інфекцій. Покарання передбачало від 17 тисяч до 34 тисяч гривень або обмеження волі на строком до двох років;
  • відповідальність за внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації щодо проведення профілактичних щеплень. Покарання передбачало від 34 тисяч до 68 тисяч гривень або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років;
  • відповідальність за виготовлення з метою збуту, збут підроблених документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень. Покарання передбачало штраф від 85 тисяч до 170 тисяч гривень або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що розробники застосунку "Дія" розповіли, як перевірити дійсність COVID-сертифіката.

Читайте також наш матеріал: COVID-сертифікація: Підробки та як з ними борються в Україні

Читайте також