Рада розширила повноваження в.о. міністрів

Виконавці обов'язків зможуть ухвалювати рішення про розподіл бюджетних коштів
Рада розширила повноваження в.о. міністрів
Верховна Рада
16 Лютого 2021, 18:17
читать на русском

Верховна Рада ухвалила рішення, згідно з яким анулюються урізання повноважень виконувачів обов'язків міністрів.

Це передбачено в законопроєкті №4531, а відповідне рішення депутати ухвалили на сьогоднішньому засіданні.

Так, у редакції закону до першого читання ця норма була відсутня. Але профільний комітет наполягав на необхідності цієї норми в документі, щоб в.о. міністра змогли ухвалювати рішення про розподіл бюджетних коштів, головним розпорядником яких є міністерство.

Документ передбачає, що тільки через 60 днів, якщо все ще не буде призначено міністра, ці повноваження виконуючого обов'язки анулюються.

Таким чином в.о. міністрів повернули керівництво діяльністю міністерства; затвердження планів роботи міністерства, звітів.

Читайте також

В.о. міністрів зможуть вносити прем'єр-міністру пропозиції щодо призначення на посади першого заступника міністра та заступника міністра. Також затверджувати структури апарату міністерства, утворювати, ліквідувати, реорганізовувати за погодженням з Кабінетом Міністрів територіальних органів міністерства як структурних підрозділів апарату міністерства, що не мають статусу юридичної особи.

Йдеться і про призначення і звільнення керівників підприємств, скасування актів територіальних органів міністерства, позначення обов'язків першого заступника і заступників, прийняття рішень про розподіл бюджетних коштів.

Нагадаємо, що Верховна Рада України проголосувала за внесення змін до порядку денного п'ятої сесії та включила до нього ще 115 законопроєктів. Відповідне рішення підтримав 241 народний депутат на засіданні у вівторок, 16 лютого.

1