Верховна Рада не підтримала законопроєкт про промислові викиди

Документ направили до профільного комітету для підготовки на повторне перше читання
Верховна Рада не підтримала законопроєкт про промислові викиди
Верховна Рада (фото: УНІАН)
16 Лютого 2021, 13:51
читать на русском

Верховна Рада України не підтримала законопроєкт про зменшення та контроль промислового забруднення та направила його до профільного комітету на доопрацювання.

Відповідне рішення парламентарі ухвалили на сьогоднішньому засіданні.

Так, за ухвалення законопроєкту в першому читанні проголосував 221 народний депутат із 359, які сьогодні зареєструвалися у сесійній залі. Водночас 227 нардепів підтримали пропозицію про направлення законопроєкту до профільного комітету для підготовки на повторне перше читання.

Законопроєкт №4167 "Про запобігання, зменшення та контролі промислового забруднення" регулює відносини у сфері запобігання, зменшення та контролю промислового забруднення та поширюється, зокрема, на такі види діяльності: енергетика, виробництво та обробка металів, промисловість з перероблення мінеральної сировини, хімічна промисловість, управління відходами.

Читайте також

Планується створити електронну інформаційну систему видачі інтегрованих дозволів задля зменшення навантаження на суб'єкти господарювання. За видачу (внесення змін до) інтегрованого дозволу стягуватиметься плата у розмірі 15 мінімальних заробітних плат, а кошти ці підуть до державного бюджету.

Автори законопроєкту прогнозують, що норма поширюватиметься на близько 3500 суб'єктів господарювання.

У законопроєкті також визначається, що умови інтегрованого дозволу включатимуть вимоги до проведення моніторингу викидів, які визначають методику, частоту вимірювання та порядок проведення оцінки його результатів. Такий моніторинг має виконуватись мінімум один раз на п'ять років для підземних вод та щонайменше один раз на 10 років для ґрунту.

Нагадаємо, що Верховна Рада України проголосувала за внесення змін до порядку денного п'ятої сесії та включила до нього ще 115 законопроєктів. Відповідне рішення підтримав 241 народний депутат на засіданні у вівторок, 16 лютого.