Рада схвалила законопроєкт про створення Бюро економічної безпеки

Бюро займатиметься розслідуванням економічних порушень
Рада схвалила законопроєкт про створення Бюро економічної безпеки
Верховна Рада, сесійна зала (фото: Парламент UA)
3 Лютого 2021, 17:09
читать на русском

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Зокрема, законопроєкт вносить зміни у Кодекс про адмінпорушення:

  • визначається відповідальність працівників Бюро економічної безпеки, які мають спеціальні звання, за адміністративні правопорушення за дисциплінарними статутами;
  • передбачається адміністративна відповідальність за незаконне використання найменування та ознак належності до Бюро економічної безпеки.

У Кримінальному кодексі вводиться відповідальність за шахрайство з податком на додану вартість, як окремий вид кримінального правопорушення, розслідування якого віднесено до компетенції Бюро економічної безпеки України, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Визначення окремого складу злочину щодо шахрайства з податком на додану вартість надасть можливість задля ефективного розслідування фактів розкрадання або заволодіння бюджетними коштами у вигляді податку на додану вартість, а також дозволить уникати суперечності між правоохоронними органами під час визначення складів злочинів за статтею 191 ККУ.

Нагадаємо, що 26 січня голова фінансового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев розповів, що в Україні планують створити Бюро економічної безпеки, яке займатиметься розслідуванням усіх злочинів у сфері публічних фінансів, тобто економічних, фінансових і податкових.