70% українців вважають, що економічне становище в Україні погіршилось

Причину економічної кризи більшість бачать у некомпетентності влади
70% українців вважають, що економічне становище в Україні погіршилось
Карантин, коронавірус (фото: Sky News)
24 Грудня 2020, 02:06
читать на русском
Понад 70% українців вважають, що економічне становище в Україні погіршилось за останні пів року, а 17% думають, що воно не змінилося.
Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".
Також згідно з опитуванням ключовими загальнонаціональними проблемами громадяни вважають:
  • корупцію,
  • війну на Донбасі,
  • економічну кризу,
  • некомпетентність влади,
  • епідемію коронавірусу.
При цьому на особистісному рівні до перелічених проблем додається ще й низька якість медицини, а проблема економічної кризи вже очолює "рейтинг проблем".
Щодо фінансової ситуації в родині: 56% відчули погіршення, 37% – відсутність змін, лише 7% – покращення. Настрої щодо майбутнього також не є надто оптимістичними: лише 16% вважають, що в найближчі 6 місяців економічна ситуація в Україні покращиться, 32% вважають, що вона не зміниться, і 47% - очікують погіршення.
 Загалом причину можливої економічної кризи більшість опитаних бачать у некомпетентності влади (63%), хоча чверть вважає, що економічний занепад настане через коронавірус. Ще 9% бачать причиною війну на Донбасі. При цьому кількість тих,  хто пояснює ситуацію в економіці некомпетентністю влади, за останні пів року зросла з 53 до 63%.
Нагадаємо, що рейтинг довіри серед національних політиків очолює президент Володимир Зеленський, якому довіряють 41%, а не довіряють – 56%.