Рада ухвалила 99,9% того, що вимагає від України ЄС для початку перемовин про вступ, — Арахамія

Парламент передав естафету Кабінету Міністрів
Головне
Рада ухвалила 99,9% того, що вимагає від України ЄС для початку перемовин про вступ, — Арахамія
Давид Арахамія
21 Вересня 2023, 17:13
читать на русском

Верховна Рада ухвалила 99,9% того, що вимагає від України Європейський Союз для початку перемовин про вступ нашої держави до ЄС. Наразі залишається тільки проголосувати у другому читанні законопроєкт щодо політично значущих осіб.

Про це розповів народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу», член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія.

«Сьогодні ми завершили розгляд закону про національні меншини, ухваливши його в другому читанні. Також у першому читанні ми підтримали законопроєкт щодо політично значущих осіб (ПЕП). Це специфічний документ, і стосовно нього є багато дискусій, але я впевнений, що ми опрацюємо його й за кілька тижнів ухвалимо в другому читанні. І на цьому все - парламент свою домашню роботу виконав», - наголосив політик.

Він додав, що тепер Верховна Рада передає естафету Кабінету Міністрів, і допомагатиме уряду в усьому, де потрібна буде підтримка з боку парламенту.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна Рада схвалила закон про е-декларування з урахуванням вето президента Володимира Зеленського. Електронні декларації відкриють.

Читайте також

1