Радуцький розповів, у чому проблеми з паспортами вакцинації в Україні

Україна до початку липня розробить свій COVID-сертифікат
Радуцький розповів, у чому проблеми з паспортами вакцинації в Україні
Радуцький Михайло (фото: Вікіпедія)
27 Травня 2021, 17:56
читать на русском
Головною проблемою із запуском в Україні COVID-паспорта є низький темп імунізації від коронавірусу, що не дозволить всім охочим оперативно отримати сертифікат.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації Михайло Радуцький в ефірі телеканалу "Дом".

Я бачу тільки одну складність — це дуже низькі темпи вакцинації, на мою думку. Новий міністр охорони здоров'я взяв на себе дуже серйозне зобов'язання, що до кінця літа має бути провакциновано 5 млн осіб. Технічна можливість є. З огляду на те, що вже прибула партія Pfizer, і у міністра на кожен день є план із прибуття вакцин на територію України, — сказав він.

За його словами, Україна до початку липня розробить свій COVID-сертифікат.

Україна до початку липня розробить свій вакцинний паспорт, щоб поїздки та перебування в інших країнах українців зробити максимально комфортними. Цей паспорт буде повністю узгоджений урядом України з Єврокомісією, щоб його безперешкодно брали прикордонні органи тих країн, куди прямують наші громадяни, — заявив Радуцький.

Крім цього, технічних проблем із запуском українського паспорта вакцинації не виникне.

Нагадаємо, Європейський Союз офіційно відкрив кордони для туристів з третіх країн, які повністю вакцинувались проти коронавірусу. Рада ЄС тим часом схвалила рекомендації Єврокомісії дозволити в'їзд до країн ЄС іноземцям, які вакцинувалися від COVID-19. З 1 липня Євросоюз вводить сертифікати вакцинації від коронавірусу.

Раніше заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер розповів, навіщо Україні паспорти вакцинації - читайте за посиланням.

Читайте також

1