Рашисти у Сєвєродонецьку гатять по заводу "Азот", де ховаються родини з дітьми

Людей не можуть евакуювати через масовані обстріли
Важливо
Рашисти у Сєвєродонецьку гатять по заводу "Азот", де ховаються родини з дітьми
Обстріл Луганської області Фото: https://t.me/luhanskaVTSA
15 Червня 2022, 11:33
читать на русском

Ворог атакує Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", де переховуються  до 560 мирних мешканців.

Як повідомив керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, на "Азоті" створені певні запаси їжі, води. А масова евакуація наразі неможлива, оскільки рашисти не припиняють обстріли.

Станом на 15 червня, як повідомив Стрюк, росіяни намагаються штурмувати Сєвєродонецьк з кількох напрямків.

Наразі ускладнилась логістика, однак шляхи сполучення з Сєвєродонецьком залишаються. Зокрема, українські військові контролюють промислову зону, здійснюються заходи для витискання ворога із центра міста.

У Сєвєродонецьку залишається близько 10 тисяч жителів, евакуація ускладнилася, тому людей неможливо вивезти:

Зараз тривають підготовчі заходи задля організації безпечної евакуації цивільних.

Стрюк каже, що гуманітарна ситуація в населеному пункті критична, зруйновані усі три мости, але шляхи сполученням с містом існують.

Наші військові боронять місто, за можливістю просуваються уперед.

Очільник Луганської області Сергій Гайдай розповів, що наразі бої тривають у Сєвєродонецьку, Тошківці та в районі Врубівки.

Стає важче, але наші військові стримують ворога одразу із трьох боків. Боронять Сєвєродонецьк та не дозволяють просунутися до Лисичанська. Проте, росіяни близько, від чого страждає населення і руйнуються будинки. Так, окупанти обстріляли споруди поблизу колишнього заводу "Донсода" і декілька будинків поблизу. Аналогічна ситуація і в районі "Склозаводу". Щонайменше вісім будинків постраждали 14 червня в цьому місті. 14 будинків зруйновано в Гірському. У Сєвєродонецьку ворог вкотре поцілив по "Азоту". Зокрема, пошкоджено прохідну підприємства. Знищуються багатоповерхівки, розташовані ближче до хімічного гіганта.

Гайдай каже, що протягом минулої доби обстрілами були зруйновані шість будинків в Нирковому, чотири – в Миколаївці, три – у Вікторівці.

Авіаудари нанесені по Білій Горі, Устинівці та Метьолкіному. З мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляні Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка, Борівське, Метьолкіне, Біла Гора, Миколаївка, Врубівка.

Нагадаємо, що російські військові зруйнували всі мости, по яких можна було доїхати до Сєвєродонецька Луганської області.

Читайте також