Рашисти закріплюються в центрі Сєвєродонецька

Солдати рф увійшли у центральні райони міста
Рашисти закріплюються в центрі Сєвєродонецька
Пожежа в Луганській області Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000695401534
1 Червня 2022, 10:00
читать на русском

Більша частина Сєвєродонецька у Луганській області контролюється росіянами. Однак місто не оточене, і передумов для цього немає.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, обласний центр наближається до рівня руйнувань Рубіжного та Попасної. В місті критична інфраструктура зруйнована на майже 100%, пошкоджено 90% житлового фонду, з них 60% критично, тобто відновленню не підлягає.

Через обстріли гуманітарні вантажі до Сєвєродонецька завезти неможливо, як і евакуювати людей, - додав він (досьє Гайдая).

Очільник області поінформував, що рашисти ведуть штурмові дії, закріплюються в центрі Сєвєродонецька, при цьому продовжуючи руйнувати інфраструктуру і об’єкти промисловості:

Штурмові дії 31 травня окупанти проводили у північних, південних та східних районах Сєверодонецька, закріплюються у центрі міста.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай вважає, що окупанти не зможуть взяти в кільце українських військових у Сєвєродонецьку. Таким чином частину міста контролюють російські військові, проте ЗСУ дають їм відсіч та не дозволяють вільно пересуватися у місті. Російські окупанти також хочуть зачистити територію навколо міста, зокрема в селах.

1