Рашисти застосували вибухівку і кулеметні черги проти мирних жителів Енергодара (відео)

Окупанти спробували придушити цивільний протест силою
Рашисти застосували вибухівку і кулеметні черги проти мирних жителів Енергодара (відео)
Мирний протест в Енергодарі / Фото: t.me/energodar_ukr
2 Квітня 2022, 15:49
читать на русском

У суботу, 2 квітня, російські військові застосували вибухівку і кулеметні черги проти мирних жителів Енергодара, які вийшли на мітинг за Україну.

Про це повідомили на Telegram-каналах "Енергоатому" та "Енергодару".

В Енергодарі пролунала серія гучних вибухів. Вранці 2 квітня мешканці міста зібралися на мирний мітинг на підтримку України. Вони співали гімн і розмовляли між собою. За цим спостерігали окупанти. Коли енергодарці почали розходитися, під’їхали автозаки, у які загарбники почали пакувати місцевих.

Після цього за кілька хвилин почались вибухи та масовий обстріл. Енергодарці почали тікати у різні сторони. Спрацювали сирени автівок навіть у віддалених від місця вибуху вулицях.

Крім цього, на сьогоднішньому мирному патріотичному мітингу були мирні люди з дітьми. Також там були троє нікому невідомих чоловіків. Спершу на них не звернули увагу, вони нікого не чіпали. Але як тільки люди почали розходитися, вони натягнули балаклави і почали провокувати людей, штовхаючи їх і викрикуючи "кто вы такие" та "чего сюда пришли". Після цього у місцевих полетіли гранати, почалася стрілянина, паніка і затримання українців.

До лікарні з травмами та важкими опіками через влаштовані окупантами вибухи й мінометні черги у районі БК "Сучасник" потрапило четверо людей.

Також в Енергодарі почали глушити зв’язок. Пропав дротовий Інтернет, телефонні дзвінки також неможливі.

Рашисти діють так, щоб світ не дізнався про їхні злочини проти мирних енергодарців! Зокрема, сьогоднішні вибухи та масовані обстріли невинних людей, - заявили в Енергоатомі.

Жителів міста закликали бути уважними та звертати увагу на осіб, які відверто відрізняються від містян та пересуваються невеликими групами. З великою ймовірністю - це окупанти, завдання яких спровокувати мешканців міста і виявити серед них проукраїнськи налаштованих.

Також 2 квітня в Енергодарі вшанували пам’ять загиблих від рук російських солдатів дітей. Містяни принесли м’які іграшки та квіти і запалили свічки на знак молитви за душу кожного вбитого янголятка.

Мирний протест в Енергодарі / Фото: t.me/energodar_ukr

Мирний протест в Енергодарі / Фото: t.me/energodar_ukr

Нагадаємо, що російські загарбники зняли прапори України майже з усіх адмінбудинків в Енергодарі.

Читайте також

1