Рецепти до Великоднього столу: готуємо "небанальні" салати

Що рекомендують до святкового столу переможці шоу МастерШеф
Рецепти до Великоднього столу: готуємо "небанальні" салати
14 Квітня 2023, 21:40
читать на русском

Салати на Великдень — обов’язкова складова меню святкового столу. Пропонуємо три цікавих рецепти салатів від фуд-експертів, які сміливо можна приготувати на Великдень.

Салат з руколою, мангольдом, цитрусовими і сиром

Рецепт від Асмік Гаспарян, переможниці шостого сезону МайстерШеф

Інгредієнти:

  • рукола — 40 г
  • мангольд — 40 г
  • сир зернистий — 100 г
  • "філе" апельсина — 18 часточок
  • "філе" лайма — 10 часточок
  • насіння соняшника смажене — 50 г
  • оливки — 50 г
  • креветки — за бажанням

Для соусу:

  • соєвий соус — 5 ст. л
  • оливкова олія — 3 ст. л
  • гірчиця діжонська — 1 ч. л
  • сік апельсина — 2 ст. л
  • мелений коріандр — 1 ч. л

Змішати руколу, мангольд і сир, додати очищені від шкірки і плівки часточки апельсина і лайма і перемішати. Потім додати насіння, креветки відварені і очищені, а також оливки без кісточки. Приготувати соус з усіх необхідних інгредієнтів і полити ним отриманий салат.

Теплий салат з грибами, кукурудзою і козячим сиром

Рецепт від американського шеф-кухаря Девіда Пастернека.

Інгредієнти:

  • рукола — 50 г
  • оливкова олія — 5−7 ст. л
  • гілочки розмарину — 2 шт.
  • волоські горіхи — ¼ чашки
  • тушковані гриби лисички — ½ чашки
  • масло — 3 ст. л
  • козячий сир — кількість за бажанням
  • сіль
  • мелений чорний перець

Нагріти в сковороді на слабкому вогні оливкову олію і розмарин, потім остудити, процідити і відкинути гілочки розмарину. У великій сковороді розігріти дві столові ложки олії розмарину, злегка розчавити волоські горіхи в руці і додати їх разом з тушкованими грибами. Обсмажити протягом 1 хвилини, додати кукурудзу, перемішати і посипати тертим козячим сиром. Приправити сіллю і перцем, і зняти сковороду з вогню. Змішати з листям руколи в мисці для салату, посипати тертим козячим сиром і злегка полити олією розмарину.

Салат з крабовими паличками по-новому

Рецепт від переможця п’ятого сезону кулінарного шоу МайстерШеф на каналі СТБ Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

  • філе хека — 200 г
  • вершки — 30 г
  • бринза — 30 г
  • білок яєчний — 1 шт
  • помідор — 1 шт
  • цибуля кримська — 0.25 шт
  • кукурудза консервована — 1.50 ст л
  • буряковий сік (свіжий) — до свого смаку
  • олія — до свого смаку
  • зелень петрушки — до свого смаку
  • мікс перців — до свого смаку
  • сіль до свого смаку

Філе хека нарізаємо великими шматочками, додаємо вершки. Білки збиваємо в пишну піну. З'єднуємо збиті білки з рибою, перебиваємо все блендером до однорідної консистенції, солимо до свого смаку.

Загортаємо рибну масу в два шари харчової плівки, краї добре зав’язуємо. Відварюємо рибну «ковбаску» в киплячій воді 10 хвилин. Змішуємо в мисці нарізаний скибочками помідор, рубану зелень, кукурудзу, подрібнену цибулю. Кришимо бринзу. Збризкуємо соком лайма/лимона.

Відварену рибну "ковбаску" підфарбовуємо буряковим соком і додаємо в салат (кришимо її на дрібні шматочки). Заправляємо салат олією і перемішуємо.

Читайте також