МіГ-31К, Ту-95, Ту-22М3: що це за літаки та які ракети вони несуть
Салати на Великдень — обов’язкова складова меню святкового столу. Пропонуємо три цікавих рецепти салатів від фуд-експертів, які сміливо можна приготувати на Великдень.
Салат з руколою, мангольдом, цитрусовими і сиром
Рецепт від Асмік Гаспарян, переможниці шостого сезону МайстерШеф
Інгредієнти:
- рукола — 40 г
- мангольд — 40 г
- сир зернистий — 100 г
- "філе" апельсина — 18 часточок
- "філе" лайма — 10 часточок
- насіння соняшника смажене — 50 г
- оливки — 50 г
- креветки — за бажанням
Для соусу:
- соєвий соус — 5 ст. л
- оливкова олія — 3 ст. л
- гірчиця діжонська — 1 ч. л
- сік апельсина — 2 ст. л
- мелений коріандр — 1 ч. л
Змішати руколу, мангольд і сир, додати очищені від шкірки і плівки часточки апельсина і лайма і перемішати. Потім додати насіння, креветки відварені і очищені, а також оливки без кісточки. Приготувати соус з усіх необхідних інгредієнтів і полити ним отриманий салат.
Теплий салат з грибами, кукурудзою і козячим сиром
Рецепт від американського шеф-кухаря Девіда Пастернека.
Інгредієнти:
- рукола — 50 г
- оливкова олія — 5−7 ст. л
- гілочки розмарину — 2 шт.
- волоські горіхи — ¼ чашки
- тушковані гриби лисички — ½ чашки
- масло — 3 ст. л
- козячий сир — кількість за бажанням
- сіль
- мелений чорний перець
Нагріти в сковороді на слабкому вогні оливкову олію і розмарин, потім остудити, процідити і відкинути гілочки розмарину. У великій сковороді розігріти дві столові ложки олії розмарину, злегка розчавити волоські горіхи в руці і додати їх разом з тушкованими грибами. Обсмажити протягом 1 хвилини, додати кукурудзу, перемішати і посипати тертим козячим сиром. Приправити сіллю і перцем, і зняти сковороду з вогню. Змішати з листям руколи в мисці для салату, посипати тертим козячим сиром і злегка полити олією розмарину.
Салат з крабовими паличками по-новому
Рецепт від переможця п’ятого сезону кулінарного шоу МайстерШеф на каналі СТБ Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- філе хека — 200 г
- вершки — 30 г
- бринза — 30 г
- білок яєчний — 1 шт
- помідор — 1 шт
- цибуля кримська — 0.25 шт
- кукурудза консервована — 1.50 ст л
- буряковий сік (свіжий) — до свого смаку
- олія — до свого смаку
- зелень петрушки — до свого смаку
- мікс перців — до свого смаку
- сіль до свого смаку
Філе хека нарізаємо великими шматочками, додаємо вершки. Білки збиваємо в пишну піну. З'єднуємо збиті білки з рибою, перебиваємо все блендером до однорідної консистенції, солимо до свого смаку.
Загортаємо рибну масу в два шари харчової плівки, краї добре зав’язуємо. Відварюємо рибну «ковбаску» в киплячій воді 10 хвилин. Змішуємо в мисці нарізаний скибочками помідор, рубану зелень, кукурудзу, подрібнену цибулю. Кришимо бринзу. Збризкуємо соком лайма/лимона.
Відварену рибну "ковбаску" підфарбовуємо буряковим соком і додаємо в салат (кришимо її на дрібні шматочки). Заправляємо салат олією і перемішуємо.
Читайте також