Рецепти італійської кухні: готуємо мінестроне

З італійської мінестроне дослівно перекладається як “великий суп” або “густий суп”
Рецепти італійської кухні: готуємо мінестроне
22 Листопада 2023, 22:52
читать на русском

Мінестроне є густим супом із сезонних овочів, часто з додаванням пасти та томатів. Принцип приготування цієї страви такий, що можна брати усі овочі, що є під рукою і туди додавати. Виходить дуже смачно, а ще й корисно.

Інгредієнти

  • 150 г болгарського перцю
  • 220 г картоплі
  • 190 г шпарагівки (спаржевої квасолі)
  • 400 г помідорів
  • 150 г кабачка
  • 150 г варених бобів
  • 1 цибулина
  • 2 середні морквини
  • 30-40 г дрібних макаронів
  • 1 ст. л. кетчупу – до свого смаку
  • рослинна олія для смаження
  • сіль, перець, лавровий листок, чорний перець горошок
  • зелень – за бажанням

Інгредієнти в мінестроне можуть змінюватися залежно від ваших смаків, бажань та того, що є у вашому холодильнику, на грядках чи на полицях в супермаркеті. Італійці переважно кладуть туди будь-які сезонні овочі.

Варимо бульйон. До каструлі на 3,5 літри кладемо дві курячі гомілки. Але варити мінестроне можна і на воді, тоді це буде прекрасна пісна/вегетаріанська страва. Також до бульйону додаємо спеції: лавровий листок і пару горошин чорного перцю. Можна додати корінь петрушки, селери, цілу морквину, цибулину (перед вкиданням овочів витягнути), тоді бульйон вийде ще більш ароматним.

Також відварюємо молоді боби.

Наступним кроком подрібнюємо овочі. Моркву нарізаємо соломкою, а половину моркви натираємо на дрібній терці, щоб додати гарного оранжевого кольору нашому мінестроне. Кабачки нарізаємо кубиками, болгарський перець – соломкою, цибулю – дрібними кубиками. Моркву, кабачки, цибулю і болгарський перець пасеруємо.

Картоплю нарізаємо кубиками, шпарагівку – смужками. Картопля і шпарагівка будуть варитися одразу у бульйоні, без попередньої обробки.
З помідорів знімаємо шкірку і теж ріжемо їх на кубики (або будь-як інакше, оскільки форми вони тримати все одно не будуть).

Овочі додаємо до бульйону в міру тривалості їхньої варки.

Одночасно із вкиданням картоплі та шпарагівки, ставимо тушитися засмажку (пасеруємо овочі). Спочатку болгарський перець, кабачки, цибулю і моркву тушимо разом на невеликому вогні у пательні/сковорідці, змащеній рослинною олією.

Коли всі овочі готові, додаємо потерту моркву, тушимо 2-3 хвилини, а за тим даємо помідори. І ще тушимо хвилин 10.

До мінестроне додаємо дрібненькі макарончики, а через 5 хвилин після того вкидаємо засмажку до супу. Також кладемо туди боби.

Бульйон і засмажку по ходу можна легенько підсолювати, тільки не дуже сильно, щоб не пересолити.

На сам кінець, якщо є бажання більшого томатного смаку, додаємо томатну пасту або кетчуп. Далі досолюємо, приперчуємо і готово. Подаємо у гарячому вигляді з великою ложкою та шматочком свіжого хліба з хрумкою скоринкою.

Смачного!

1