Рецепти великодніх страв: риба в духовці зі шпинатом

Судака у рецепті можна замінити лососем, фореллю або іншою рибою
Рецепти великодніх страв: риба в духовці зі шпинатом
13 Квітня 2023, 21:21
читать на русском

Рибних страв на Великодньому столі зазвичай небагато. Пропонуємо вам рецепт запеченої риби на гаряче.  Найкращим гарніром до неї буде картопля.

Інгредієнти:

  • Судак (філе) – 500-600 г
  • Масло вершкове – 200 г
  • Сир твердий – 30 г
  • Борошно – 50 г + для панірування
  • Шпинат – 200-300 г
  • Картопля – 450-500 г
  • Вершки – 100 мл
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Сухарі терті (товчені)
  • Мускатний горіх мелений
  • сіль
  • Перець чорний молотий

Очищену картоплю відварити в підсоленій воді. Протерти крізь сито. Додати дрібку мускатного горіха, 25-30 г вершкового масла, 2 яйця і посолити на свій смак. Добре перемішати масу. Її називають пюре-Дюшес.

Перекласти масу в кондитерський мішечок і викласти трояндочки по краях блюда (попередньо дно страви змастити маслом), в якому будемо потім запікати та подавати рибу. Блюдо бажано взяти трохи більше.

Бланшувати шпинат пару хвилин в окропі та відкинути на друшляк. Дрібний шпинат можна викласти просто так, а великий порізати. Шпинат викласти на дно блюда.

З філе судаки зняти шкірку, щоб вона не стягувала рибу при смаженні. Філе судака помити, обсушити серветками, посолити. Потім обваляти філе в борошні, вмочити в збиті яйця і запанірувати в сухарях. Обсмажити з двох сторін і укласти філе на шпинат. Бажано укласти одним шаром.

Приготувати соус бешамель. Для цього 50 г вершкового масла обсмажити з 50 г борошна. Підлити поступово молоко і вершки, весь час, перемішуючи. Добитися бажаної густоти, приправити сіллю і перцем.

Залити рибу соусом бешамель, посипати тертим сиром і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, поки не зарум'яниться. Це 35-40 хвилин.

Читайте також

1