Референдум про статус Криму та Донбасу під дулами автоматів проводити не будуть - Корнієнко

Всі доленосні рішення для країни президент обговорюватиме з народом
Референдум про статус Криму та Донбасу під дулами автоматів проводити не будуть - Корнієнко
29 Березня 2022, 14:43
читать на русском

Проведення референдуму щодо статусу Криму, Донецької та Луганської областей не можливо під час дії воєнного стану. Проте всі доленосні рішення для нашої країни Президент точно обговорюватиме з народом.

Про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в інтерв’ю LB.ua.

Як на мене, Президент сказав дуже просту річ. Якісь великі та доленосні рішення для нашої країни він точно буде обговорювати з народом. У яких це буде формах, який це буде формат, які на той момент будуть можливості? Усе це наразі лише питання. Президент припустив, можливо, це буде референдум, – наголосив Корнієнко.

За його словами, під час воєнного стану проведення референдуму не передбачено Конституцією та чинним законодавством.

З іншого боку, ми розуміємо, що їх точно ніхто не буде проводити під дулами автоматів. Якщо російські війська ще будуть перебувати на території України. Думаю, що дискусія про це ще не на часі... Я не сумніваюся, що все це ми обговоримо, та завтра точно ніхто жодних референдумів проводити не буде. Це неможливо навіть організаційно, – запевнив він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю російським журналістам заявив, що закріплення нейтрального статусу України можливе після референдуму, однак він може відбутися лише після виведення російських військ з території України.

Читайте також