Резніков оцінив, чи реально провести вибори на окупованій частині Донбасу

Україна дала сигнал про готовність до припинення цієї війни, нагадав міністр
9 Листопада, 10:18

Віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков оцінив, наскільки реально провести вибори на окупованій частині Донбасу 31 березня.

Якщо сторони домовляться, що така черговість і послідовність (умов – ред.) є робочою і реалістичною, далі ми можемо сперечатися і вести дискусію про нереалістичність саме щодо цієї дати (31 березня – ред.), – сказав Резніков в інтерв’ю "Радіо Свобода".

За його словами, вказуючи конкретну дату 31 березня, Україна таким чином дала сигнал про готовність "до припинення цієї війни і нарешті настання миру на українській землі".

Читайте також

Днями голова делегації України в ТКГ, експрезидент Леонід Кравчук заявив, що Україна підготувала "План спільних кроків" для Тристоронньої контактної групи, який у разі повного припинення конфлікту і демілітаризації ОРДЛО передбачає проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

Також Україна в ТКГ пропонуватиме створення вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.