Кравчук: Київ ухвалить закон про виборчу амністію після виборів на Донбасі

Амністія до виборів нереальна, вважає голова української делегації в ТКГ
Головне
Кравчук: Київ ухвалить закон про виборчу амністію після виборів на Донбасі
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
8 Листопада 2020, 15:15
читать на русском

Закон про амністію учасників збройного конфлікту в Донбасі, під дію якого підпадуть винні у тяжких злочинах, буде прийнятий Верховною Радою після виборів і формування місцевих органів влади на цих територіях відповідно до українського законодавства.

Про це в інтерв'ю ТАСС заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації в Донбасі Леонід Кравчук.

Коли буде створена місцева влада після виборів на непідконтрольній території, тоді і буде прийнятий українським парламентом закон про амністію. Амністія до виборів нереальна, - сказав він.

Читайте також

У законі, за його словами, будуть враховані особливості регіону та світовий досвід в цих питаннях.

Звичайно, військові злочинці і ті, у кого руки в крові, хто вбивав, вони не можуть бути амністовані, - зауважив Кравчук.

Для визначення тих, хто підпадає під амністію, керівник української делегації допустив створення спеціальних комісій за участі місцевої влади Донбасу.

Читайте також

Нагадаємо, голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. За його словами, це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.

Також Україна в ТКГ пропонуватиме створення вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко зазначила, що ініціатива голови української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука щодо проведення місцевих виборів на окупованому Донбасі 31 березня 2021 року не відповідає українському законодавству, Копенгагенським критеріям та Мінським угодам.

1