"Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР і не під Кремлем" - Леонід Кравчук

Україна – незалежна держава, яка не дозволить диктувати їй будь-які умови
"Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР і не під Кремлем" - Леонід Кравчук
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
1 Жовтня 2020, 07:03
читать на русском

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в режимі відеоконференції за участю делегацій України, Російської Федерації та за модераторства ОБСЄ. Глава делегації України у ТКГ Леонід Кравчук закликав уповноваженого представника Російської Федерації Бориса Гризлова не блокувати переговорний процес у ТКГ і не висувати Україні ультиматуми.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Не блокувати переговорний процес і зосередитися на питаннях, у вирішенні яких зацікавлені громадяни України, – заявив Леонід Кравчук.

Читайте також

За словами глави делегації України, "сторони мають працювати над реалізацією рішень глав держав "нормандського формату", досягнутих під час Паризького саміту, наближаючи мир, якого так прагнуть люди".

Українська делегація готова до конструктивної роботи над вирішенням питань, що входять до порядку денного діяльності ТКГ, – наголосив Кравчук.

Також глава делегації України закликав не створювати "каменів спотикання", а "рухатися вперед, зосередившись на посиленні режиму припинення вогню, звільненні утримуваних сторонами осіб, розв’язанні проблем, у вирішенні яких зацікавлені прості люди".

Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР і не під Кремлем. Україна – незалежна держава, яка не дозволить диктувати їй будь-які умови! – заявив Леонід Кравчук, звертаючись до Бориса Гризлова.

Читайте також

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі також подякував спеціальному представнику чинного голови ОБСЄ в Україні та ТКГ пані Хайді Грау за зусилля, яких докладає Організація для досягнення миру й відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та звільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації. Про це повідомляє сайт президента.

1