Кравчук: Україна запропонує створити вільну економічну зону на Донбасі

Вільна економічна зона повинна діяти до 2050 року
Головне
Кравчук: Україна запропонує створити вільну економічну зону на Донбасі
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
5 Листопада 2020, 10:42
читать на русском

Україна в ТКГ пропонуватиме створення вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Про це повідомив глава української делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

На його думку, без вільної економічної зони відновити економіку на Донбасі буде неможливо.

І ця вільна економічна зона, згідно з нашим баченням, повинна діяти десь орієнтовно до 2050 року. Розрахунки показують, що цей час дозволить привести регіон Донбасу до нормального стану, - сказав він.

Кравчук також зазначив, що українська сторона дуже б хотіла, щоб наступна зустріч лідерів держав "нормандського формату" відбулася до кінця 2020 року.

Щоб вони оцінили процес імплементації домовленостей, що зроблено, що не зроблено. І обов'язково обговорили умови безпеки і політичні умови для місцевих виборів. Щоб було чітко і зрозуміло сказано, що місцеві вибори в ОРДЛО можливі тільки в певних відповідних умовах, - зазначив Кравчук.

Читайте також

Нагадаємо, голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року. За його словами, це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.

Як відомо, президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) провів "всенародне опитування" паралельно із місцевими виборами в Україні 25 жовтня. У громадян поцікавилися, зокрема, думкою про створення на Донбасі вільної економічної зони. У партії "Слуга народу" повідомили, що за створення на Донбасі вільної економічної зони виступили 46% опитуваних, стільки ж – проти.