Українців побільшало до 137 млн: соцмережі глузують з підрахунку "опитування Зеленського"

74% анкет з відповідями на 5 питань президента вже обробили
Українців побільшало до 137 млн: соцмережі глузують з підрахунку "опитування Зеленського"
Вибори 2020 року, опитування Зеленського (фото: Парламент UA)
26 Жовтня 2020, 17:39
читать на русском

Партія "Слуга народу" опублікувала результати загальноукраїнського опитування "5 питань від президента" після обробки 74% анкет.

Як повідомляють у партії, за введення довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах виступили майже 83% опитаних, за створення на Донбасі вільної економічної зони – 46%, стільки ж – проти.

Ініціативу зменшення кількості депутатів підтримала найбільша кількість опитаних – 89%. За легалізацію медичного канабісу – 64%, за підтримку ідеї Будапештського меморандуму – 74%.

Результати опитування Фото: "Слуга народу" у Fаcebook

У соцмережах звернули увагу на некоректний підрахунок результатів опитування.

В опитуванні Зеленського взяли участь близько 137 мільйонів українців. А це обробили тільки 78% бюлетенів! Ще 36% бюлетенів, які вчора закинув я, перебувають у процесі підрахунку, - написав у своєму Telegram-каналі одеський активіст Сергій Стерненко.

Читайте також

На сторінці у Facebook "Телебачення Торонто" користувачі соцмереж звернули увагу, що підрахунок вели на за принципом "кількість від 100%":

Навіть калькулятором не вміють користуватись. Скажіть їм, що 100% - це еталон (не автобус, а типу як базова величина...), - зазначив Bogdan Severin.

Фото: Bogdan Severin

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) провів "всенародне опитування" паралельно із місцевими виборами в Україні 25 жовтня.

До "соцопитування" залучили неповнолітніх.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова пояснила, що відповідно до статті 7 Закону України “Про волонтерську діяльність” волонтер - фізична особа, яка добровільно здійснює соціально спрямовану неприбуткову діяльність шляхом надання волонтерської допомоги.

Читайте також

Координатор спостереження за виборами у Хмельницькій області від ГМ "ОПОРА" та блогер Андрій Попик зміг сім разів проголосувати на "всенародному опитуванні" від президента Володимира Зеленського.

Про схожу ситуацію повідомив одеський активіст Сергій Стерненко. Йому вдалось заповнити 5 анкет.

Про реакцію соцмереж на опитування Зеленського - у матеріалі Парламент.UA - "Українці теж мають питання для Зеленського: реакція соцмереж на президентське "опитування"