Участь неповнолітніх у “опитуванні” Зеленського: на батьків однієї дитини склали протокол

На маму 11-річної дівчини склали протокол щодо невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей
Участь неповнолітніх у “опитуванні” Зеленського: на батьків однієї дитини склали протокол
Вибори 2020 року, опитування Зеленського, 5 питань президента (фото: Парламент UA)

Правоохоронці склали протокол на батьків 11-річної дівчинки щодо її участі в опитуванні 25 жовтня, ініційованому президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України із посиланням на голову Національної поліції Ігоря Клименка.

На Хмельниччині дійсно займалася волонтерською діяльністю дівчина 11-ти років, вона проводила опитування. На маму ми склали протокол щодо невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей, - сказав Клименко.

Він нагадав, що неповнолітні віком 14-18 років можуть займатися волонтерською діяльністю за згодою батьків.

Читайте також

Чи всі батьки малолітніх опитувачів надали свою згоду, нам треба час, щоб встановити. Тому що частина неповнолітніх осіб, які брали участь в опитуванні та можливо є неповнолітніми, були без документів, - поінформував він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) провів "всенародне опитування" паралельно із місцевими виборами в Україні 25 жовтня.

До “соцопитування” залучили неповнолітніх.

Детальніше про це читайте у нашому матеріалі: До "опитування Зеленського" залучили дітей: чи законно це

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова пояснила, що відповідно до статті 7 Закону України “Про волонтерську діяльність” волонтер - фізична особа, яка добровільно здійснює соціально спрямовану неприбуткову діяльність шляхом надання волонтерської допомоги.

1