РФ націлена окупувати Херсон у довгостроковій перспективі, - розвідка

Мета тривалої окупації - просуванню військ і контролю Росією над Кримом
РФ націлена окупувати Херсон у довгостроковій перспективі, - розвідка
Російські військові, окупанти / Фото: Getty Images
1 Травня 2022, 11:02
читать на русском

Російські війська націлені окупувати Херсон у довгостроковій перспективі. Свідченням є поява в місті проросійської адміністрації та її заяви про "неможливість" повернення в Україну та перехід на російський рубль.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Ці заяви, ймовірно, свідчать про намір Росії зробити сильний політичний та економічний вплив у Херсоні у довгостроковій перспективі, - йдеться повідомленні.

Британська розвідка припускає, що мета тривалої окупації Херсона може пояснюватися, зокрема, просуванню військ і контролю Росією над Кримом.

Стійкий контроль над Херсоном та його транспортними зв'язками підвищить здатність Росії підтримувати своє просування на північ і захід та покращити безпеку контролю над Кримом, - зазначили у Міноборони Великої Британії.

Нагадаємо, вранці 27 квітня в окупованому Херсоні люди вкотре вийшли на мирний мітинг за Україну. Мирні мешканці скандували "Херсон - це Україна", виступили проти російської окупації та створення псевдореспубліки "ХНР". Проте окупанти розігнали протестувальних за допомогою сльозогінного газу та світлошумних шашок.

Читайте також

1