"РФ не здатна захопити ключові міста": окупанти виходять з Харківщини

ЗСУ продовжують контратаки на північ від Харкова
Важливо
"РФ не здатна захопити ключові міста": окупанти виходять з Харківщини
Російські солдати Фото: Getty Images
12 Травня 2022, 10:11
читать на русском

У Британській розвідці вважають, що російські військові, які почали виходити з Харківської області, після посилення можуть бути розгорнуті на східному березі річки Сіверський Донець, аби сформувати захист західного флангу.

Про це йшлося у щоденному звіті британської розвідки в Twitter.

Українські сили продовжують контратаки на північ від Харкова, відбивши кілька міст і сіл у напрямку російського кордону. Пріоритет операцій росії на Донбасі зробив підрозділи, дислоковані на Харківщині, вразливими для мобільних та високомотивованих українських контратакуючих сил, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що окупанти хочуть посилити свої сили на східному березі річки Сіверський Донець, аби сформувати захист західного флангу, де зосереджені основні сили рф та основні шляхи постачання операцій в районі Ізюму.

Виведення російських військ із Харківської області є мовчазним визнанням нездатності росії захопити ключові українські міста, де очікувався обмежений опір населення, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти намагаються закріпитися на острові Зміїний, аби домінувати у північно-західній частині Чорного моря, проте ЗСУ не припиняють атакувати позиції ворога.

Читайте також