Річка Міссісіпі змінила напрямок течії через ураган "Іда" (відео)

Ураган наробив лиха в південному штаті США Луїзіана
Річка Міссісіпі змінила напрямок течії через ураган "Іда" (відео)
Ураган Іда (Фото: AP Photo/Gerald Herbert)
31 Серпня 2021, 03:17
читать на русском

На півдні США внаслідок удару урагану "Іда" річка Міссісіпі вийшла з берегів і змінила напрямок течії.

Про це повідомило CNN.

Ураган четвертого ступеня обрушився на узбережжя Мексиканської затоки в Луїзіані після полудня за часом східного узбережжя США (19:00 за Києвом).

Ураган підняв великі обсяги морської води, в результаті чого рівень Міссісіпі піднявся щонайменше на 2,1 м, що, за оцінками фахівців, не є межею. Сильні вітри призвели до того, що течія річки  змінила свій напрямок, що загрожує затопленнями.

За словами представника Геологічної служби Скотта Пер'єна, в околицях найбільшого в штаті міста Новий Орлеан Міссісіпі текла у зворотному напрямку зі швидкістю близько 1,5 м/с.

Я пам'ятаю, що подібне відбувалося під час урагану "Катріна", але це вкрай незвичайне явище, - зазначив він.

Ураган "Іда" вже призвів до руйнувань. Найбільше постраждало місто Новий Орлеан. Нині воно знеструмлене. Сильний вітер вириває з коренем дерева, зносить дахи з будинків, обриває лінії електропередачі.

Президент Джо Байден оголосив про стихійне лихо в Луїзіані. Як заявив губернатор штату Джон Бел Едвардс, влада штату побоюється, що нинішній ураган стане найсильнішим як мінімум за останні півтора століття. Швидкість вітру в межах урагану досягає 58 м/с, він рухається в північно-західному напрямку зі швидкістю 16 км/год. Інформації про жертви або постраждалих поки не надходило.

Нагадаємо, тиждень тому острів Гаїті, де трапився руйнівний землетрус, накрили сильні зливи та повені, які прийшли з тропічним штормом "Грейс".

Читайте також