Рівень мінімальної зарплати можуть переглянути в Україні: коли це станеться

Зарплати збільшаться лише за умови "стрімкого економічного зростання"
Важливо
Рівень мінімальної зарплати можуть переглянути в Україні: коли це станеться
Купюри, гривня, гаманець Фото: УНІАН
21 Вересня 2022, 08:08
читать на русском

В Україні наступного року рівень мінімальної зарплати може бути переглянути, хоча її зростання не передбачене у проєкті Держбюджету-2023.

Як повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко, перегляд рівня мінімальної зарплати можливий лише "за умови стрімкого економічного зростання".Розмір мінімальної зарплати в Україні зросте 1 грудня до 6,7 тисячі гривень і протягом 2023 року виплати не зміняться

У базовому сценарії на сьогодні передбачено те, що мінімальна заробітна плата росте в грудні поточного року до 6700 грн і наступного року всі показники закладені з урахуванням цієї фіксованої величини. Звичайно, ми можемо говорити про те, якщо буде відновлюватися достатньо стрімкими темпами економічне зростання, то це неодмінно вплине і на сферу оплати праці. Якщо все розвиватиметься по оптимістичному сценарію, ми не виключаємо варіант того, що можна буде потенційно переглядати і ці показники, – сказав він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України схвалив проєкт держбюджету України-2023. Майже 50% всього бюджету буде спрямовано саме для сектору безпеки й оборони. Дефіцит держбюджету у 2023: 20% від ВВП (загальний фонд 17,3% та Спецфонд - 2,7%).

1