Рівненський поліцейський розпродав усі вилучені авто та "заробив" два мільйона гривень

Цього копа підозрюють у продажі 17 вилучених авто
Рівненський поліцейський розпродав усі вилучені авто та "заробив" два мільйона гривень
Поліція, ілюстративне фото з facebook.com/policesumy
1 Серпня 2022, 21:38
читать на русском

30-річний рівненський коп за місяць розпродав вилучені авто зі спецмайданчика і нажився на два мільйони гривень.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Зазначається, що три роки тому з майданчика із вилученими машинами зникло 16 автівок, які забирали на евакуаторі нібито на новий майданчик. Однак туди вони не доїжджали, автівки продавали.

За словами прокурорів, один з елітних позашляховиків з іншого майданчика продали на запчастини.

Загалом Державне бюро розслідувань із прокурорами підозрюють поліціянта з Рівненщини у продажі 17 вилучених авто, які були речовими доказами. Наразі готують підозри його спільникам, водночас сам коп вийшов під заставу майже в пів мільйона гривень.

Загальна вартість автомобілів за проведеними експертизами - майже 2 мільйони гривень. Найбільшу частину становить саме оцього розкомплектованого автомобіля "Лексус", - заявив прокурор Рівненської обласної прокуратури Тарас Ільящук.

За даними ДБР, керував цією схемою 30-річний начальник підрозділу, тодішній керівник головного спецмайданчика області.

Переконуючи у правоті своїх дій, він ввів в оману працівників Сарненського райвідділу поліції, - розповідає речниця Хмельницького теруправління держбюро розслідувань Катерина Герасимчук.

Поліціянт лише за місяць на посаді заробив разом зі спільниками 2 мільйони гривень. Його було звільнено, а нещодавно оголосили йому підозру. І суд навіть взяв експравоохоронця під варту, але ненадовго. Він мав право на заставу, тому вийшов, заплативши майже пів мільйона гривень.

Підозрюваному загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Чи визнає він свою провину, невідомо. До нього не дотелефонуватися, а за адресою, де, сплативши заставу, мав перебувати колишній правоохоронець - чоловіки у дворі запевняють, що такий не проживає. Та сусіди кажуть, таки правильно завітали, це будинок його родичів.

Нині ДБР і прокуратура працюють зі спільниками підозрюваного.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до злочину, зокрема серед посадовців ГУНП у Рівненській області, - заявили у ДБР.

У поліції запевнили, що можливі причетні до цієї схеми вже не працюють. Водночас частину проданих машин у нових власників забрали як речові докази, знову на спецмайданчик.

Вони не знали, що автомобілі викрадені, що ними незаконно заволоділи, - пояснив прокурор Рівненської обласної прокуратури.

Решту проданих машин ще шукають, підозрюють - їх просто розібрали на запчастини. Тепер власникам авто доведеться звертатися до суду по компенсацію.

Нагадаємо, що у Києві Нацполіція затримала чоловіка, який продавав гуманітарну допомогу, надану для ЗСУ.

1