Різдво не спинити: у Києві буде ялинка та працюватиме новорічне містечко

Вороги не мають права позбавляти українців свята
Головне
Різдво не спинити: у Києві буде ялинка та працюватиме новорічне містечко
Головна ялинка України-2021 на Софіївській площі у Києві (фото: facebook.com/FolkUkraine)
29 Листопада 2022, 18:37
читать на русском

Новорічне містечко "Зимова країна" на ВДНГ відкриють 10 грудня. Локація працюватиме в умовах критичного енергозаощадження.

Про це повідомляється на сайті Національного комплексу "Експоцентр України".

"Зимову країну" 2022 року вирішили провести під гаслом "Різдво не спинити". Зазначається, що жодних коштів із держбюджету на облаштування "Зимової Країни" залучати не будуть, усі активності на території реалізують власним коштом підприємства. Для прикраси локацій використають декорації попередніх років.

"Цьогорічну "Зимову Країну на ВДНГ" ми вирішили провести під гаслом "Різдво не спинити". Адже попри надскладну ситуацію в країні не відмовляємося від важливої місії — дарувати українцям позитив і добрі, яскраві емоції. Ворог може тимчасово відібрати в нас світло, тепло, воду, проте ніхто й ніколи не забере в нас право на нормальне життя та віру в добро. Ну і, звісно, кожен гість матиме можливість допомогти ЗСУ, завдяки яким усе це можливо", — сказав гендиректор "Експоцентру" Євген Мушкін.

На випадок віялових чи аварійних відключень електроенергії основні локації комплексу переведено на альтернативні види енергозабезпечення за допомогою генераторів та опалення — деревиною й паливними теплогенераторами.

Ковзанка теж матиме окремий потужний генератор. Кількість святкового освітлення також залежатиме від ситуації в енергетиці.

На час повітряної тривоги всі локації "Зимової Країни на ВДНГ" будуть припиняти роботу, а адміністратори — проситимуть відвідувачів комплексу пройти в найближчі укриття. Після відбою гості зможуть повернутися до перерваних тривогою розваг, показавши вхідний квиток на локацію. Укриття облаштують поблизу — у трьох центральних павільйонах ВДНГ: № 1, 5, 13. Усі — з резервним освітленням, аптечками, питною водою та місцями для сидіння. "Зимова країна на ВДНГ" працюватиме з 10 грудня по 26 лютого, щоденно з 10:00 до 21:00. Вхід — вільний. Частина коштів, отриманих локаціями, буде спрямована на потреби ЗСУ, зазначили в "Експоцентрі".

Нагадаємо, до новорічних свят біля станції метро "Театральна", на розі вулиць Богдана Хмельницького та Євгена Чикаленка, встановлять мініатюрну копію головної новорічної ялинки.

На Софійській площі у Києві встановлять головну ялинку країни. Цьогоріч вона буде максимально енергоощадною. Однак масових свят і концертів та ярмарків не буде.

Читайте також

1