Різку зміну погоди обіцяють синоптики в Україні

Від 23 листопада з півночі Скандинавії зайде холодне повітря
Різку зміну погоди обіцяють синоптики в Україні
Небо, фото: Парламент.UA
23 Листопада 2021, 11:38
читать на русском

Цього тижня в Україні очікується "динамічна синоптична ситуація" та різкі погодні зміни.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Вже 23 листопада різко похолодає. Очікуємо на так звану адвекцію холоду (надходження холодних повітряних мас) з півночі Скандинавії. Також у багатьох областях вже можливий мокрий сніг, проте надовго він ще не затримається, адже наприкінці цього тижня в Україні знову потеплішає, - кажуть синоптики.

В УГМЦ попередили, що на дорогах, крім півдня, подекуди утвориться ожеледиця.

Температура повітря вдень від 1 морозу до 4 градусів тепла, на Закарпатті 3-8 градусів. У південній частині вдень очікується до +4+9.

Потепління прийде вже 26 листопада  - дощі можливі лише на крайньому Заході. Тут вночі до мінус 1 градуса, вдень до плюс 7. Значно тепліше буде у південних областях: вночі від мінус одного до плюс 4, вдень до плюс 10. У північних областях вночі термометри покажуть від мінус одного до плюс одного градуса, вдень до плюс 7. На Сході вночі подекуди до мінус 4, вдень до плюс 4 градусів. у центральних областях вночі до мінус 1, вдень до плюс 7.

Нагадаємо, Український гідрометеорологічний центр опублікував прогноз погоди на поточний тиждень. Синоптики обіцяють, що  потепління настане ближче до вихідних.

Читайте також

1