Робочий тиждень в Україні видасться теплим і вологим - прогноз синоптика

На вихідних, 6-7 квітня очікується приплив нової порції субтропічного повітря, що призведе до підвищення температур як удень, так і вночі по всій країні.
Робочий тиждень в Україні видасться теплим і вологим - прогноз синоптика
Погода, весна (Фото: Парламент.UA)
1 Квітня 2024, 15:11
читать на русском

На початку квітня очікується незвичайно тепла погода, що буде спричинено південно-західними вітрами, які принесуть тепле повітря з Балканського півострова та країн Середземномор'я. Попри теплу погоду, місцями будуть короткочасні дощі різної інтенсивності з випадками гроз. У другій половині тижня очікується короткочасне похолодання, яке найбільше відчутне буде у північних областях, тоді як південну частину країни практично не зачепить. Проте з вихідних очікується приплив нової порції субтропічного повітря, що призведе до підвищення температур як удень, так і вночі по всій країні.

Про це пише Метеопрог з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича.

У понеділок, 1 квітня, в Україні очікується тепла, місцями навіть спекотна погода. В західних областях, а вдень також у північних, можливі короткочасні дощі, а також окремі грози. На інших територіях країни залишиться сухо. Вітер буде дути з південної чверті зі швидкістю 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +7…+12 °C, а вдень +20…+25 °C. В західних та окремих південних областях вночі може бути +10…+15 °C, а вдень +22…+27 °C.

У вівторок, 2 квітня, у західних областях вночі місцями можливий невеликий дощ, вдень короткочасні дощі, місцями грози, в Карпатському регіоні дощ із мокрим снігом. На решті території країни без істотних опадів. Вітер південний / південно-західний, 7 - 12 м/с, вдень місцями в Україні пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, у західних та південних областях місцями +14…+15 °С; вдень +21…+26 °С, на півдні та у Криму місцями +27…+28 °С; на крайньому заході +13...+18 °С.

У середу, 3 квітня, у західних та північних регіонах, а вдень також у східній частині пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний / південно-західний, 7 – 12 м/с, у західних та північних областях місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 °С, на півдні та сході +7…+12 °С; вдень +14…+19 °С, у південно-східній частині України +18…+23 °С.

У четвер, 4 квітня, невеликі дощі можливі у північних областях, вдень також у Карпатах та на Закарпатті. На решті території України без істотних опадів. Вітер переважно західної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, у західній частині +1…+6 °С. Вдень повітря прогріється до +10...+15 °С, у південних та східних областях до +16...+21 °С. У північній частині +4…+9 °С.

У п'ятницю, 5 квітня, у західних, північних, вдень місцями у центральних областях очікуються невеликі дощі. На решті території країни без опадів. Вітер західний, північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, у північних областях місцями заморозки 0...-3 °С; вдень +13…+18 °С, у південній частині та у Криму +17…+22 °С.

У суботу, 6 квітня, у більшості областей України, окрім півдня та центру місцями пройдуть невеликі дощі, можливі грози. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +13…+18 °С, у західних та південних областях +18…+23 °С.

У неділю, 7 квітня, на тлі підвищеного атмосферного тиску опадів в Україні не передбачається. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +18…+23 °С, у західних областях місцями +24…+26 °С.

Читайте також

1