Роботодавці отримають компенсації за працевлаштування безробітних - Шуляк

В Україні зареєстровано понад 300 тисяч безробітних
Головне
Роботодавці отримають компенсації за працевлаштування безробітних - Шуляк
Робота Фото: Pexels
21 Вересня 2022, 21:12
читать на русском

Роботодавці, які працевлаштують деякі категорії зареєстрованих безробітних, отримають компенсації на оплату праці або ЄСВ.

Про це повідомила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Депутати ухвалили в другому читанні законопроєкт №6067.

Роботодавець, який працевлаштує людину, що є зареєстрованим безробітним понад 6 місяців, отримуватиме від держави компенсацію ЄСВ протягом року, - сказала Олена Шуляк.

Вона зазначила, що також роботодавцю компенсуватимуть половину витрат на оплату праці працевлаштованого учасника бойових дій, молоді, самотніх батьків, батьків дітей з інвалідністю, людей передпенсійного віку, осіб з інвалідністю та інших вразливих категорій громадян.

За її словами, зміниться розмір та тривалість виплати допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу людини.

Сьогодні в Україні більше трьохсот тисяч осіб є зареєстрованими безробітними. У цей нелегкий час держава має створити всі необхідні умови для того, аби роботодавці мали стимул працевлаштовувати осіб, які шукають роботу, сплачували податки і наближали Україну до перемоги! - додала вона.

Нагадаємо, за офіційними даними у серпні в Україні зареєстровано 278 тисяч безробітних. Це найменший показник від початку широкомасштабного вторгнення Росії.

Читайте також