Родина нардепа Розенблата, яка продала браковані безпілотники для ЗСУ, накупила нерухомості в Дубаї

У Дубаї Розенблатів зацікавив шикарний комплекс від компанії DAMAC Lagoons
Родина нардепа Розенблата, яка продала браковані безпілотники для ЗСУ, накупила нерухомості в Дубаї
Борислав Розенблат у Верховній Раді (фото: facebook.com/boryslav.rozenblat)
7 Листопада 2023, 13:37
читать на русском

Поки українські солдати гинуть, сімейство Розенблатів вирішили вкласти гроші у нерухомість в Дубаї. Водночас вся родина нині живе в Німеччині, де має вид на проживання.

Про це пишуть телеграм-канали.

У Дубаї Розенблатів зацікавив шикарний комплекс від компанії DAMAC Lagoons. І не просто комплекс, а висотка Cavalli – весь дизайн буде виконаний цим брендом. Обрали Розенблати одразу кілька квартир, а платять за них – у криптовалюті. Про те, чи знають у Німеччині про дорогі покупки їхніх резидентів, поки невідомо.

Раніше стало відомо, що компанія "Українські авіаційні системи", яка на третину належить дружині колишнього народного депутата Борислава Розенблата, могла в понад 2 рази завищити ціни на безпілотники Hawk для Міноборони, а самі літальні апарати постачати через сумнівного словацького посередника, що мав відношення то непрозорих тендерів "Енергоатому".

Також Міністерство оборони заплатило фірмі Розенблата авансом 650 млн грн за дрони, які навіть не можуть злетіти.

З 55 комплексів (кожен з яких обійшовся державі більш ніж у 14,5 млн), виробник до дня здачі доставив лише 4, з яких 3 не прийняті, оскільки:

  • два не змогли злетіти;
  • в одного були проблеми з камерою, а на висоті 287 метрів – зник зв'язок.

В результаті з 55 дронів прийняли лише один після випробувань. Примітно, що дрон не тестувався на максимумі потужностей та в умовах, коли працюють системи РЕБ.

Розенблат на випробуваннях заявив, що військовим передали навчальні дрони, проте на бойових завданнях будуть мати нормальні системи. Він визнав, що дрон ще "сирий", проте пообіцяв, що системи доопрацюють.

Через те, що комплекс недоопрацьований, у Міноборони погодилися продовжити кінцеві терміни до жовтня. Яка подальша доля цих безпілотників поки що не повідомляється.

1