Роксолана Москва, яку "прославило" фешенебельне весілля у Львові. під час роботи в ДБР купила елітну Audi Q8

Ціна такого авто 85 тис. доларів
Важливо
Роксолана Москва, яку "прославило" фешенебельне весілля у Львові. під час роботи в ДБР купила елітну Audi Q8
20 Жовтня 2023, 09:27
читать на русском

27-річна колишня працівниця Львівського територіального управління ДБР Роксолана Москва, яка стала відомою завдяки своєму розкішному весіллю з експрокурором, під час роботи на держслужбі придбала новий Audi Q8. Із власних джерел журналістам стало відомо, що автомобіль був придбаний у 2021 році з салону, його ціна понад 2,3 млн грн (близько 85 тис. доларів за тодішнім курсом).

Про це пише видання LVIV.MEDIA.

Роксолана Москва влаштувалася на роботу у ДБР у 2018 році на посаду провідного спеціаліста сектору кадрової роботи та державної служби ТУ ДБР. У той час директором ДБР був Роман Труба, а Роксолана Москва — племінниця його колишньої дружини.

Роксолана Москва пропрацювала у бюро кілька років і у березні 2022 року її звільнили. Проте Москва вирішила повернутися на роботу в бюро. Через пів року після звільнення Восьмий апеляційний адміністративний суд поновив її на посаді, ще й стягнув на її користь 231 тис. грн за вимушений прогул. ДБР з цим рішенням не погоджується і оскаржує його у Верховному суді.

Після всеукраїнського розголосу та обурення через коштовне весілля, відео якого опублікувала сама наречена Роксолана, ДБР відреагувало і відхрестилося від неї. Мовляв, Роксолана Москва майже два роки не працює у бюро, а за вчинки експрацівників вони не відповідають.

Проте, як вдалося дізнатися LVIV.MEDIA, під час роботи на держслужбі Роксолана Москва стала власницею елітного авто Audi Q8. З джерел у правоохоронних органах ми дізналися, що автомобіль з реєстраційним номером ВС 7444 II належить Роксолані Ігорівні Москві. Ціна авто під час реєстрації була вказана — 2 324 822,5 грн (за тодішнім курсом це приблизно 85,5 тис. доларів). І йдеться саме про купівлю авто.

Роксолана Москва досі володіє цією машиною і у 2023 році вона щонайменше сім разів порушувала правила паркування і за це її штрафували. Ба більше, Роксолана не оплачувала штрафи вчасно, тому гроші з неї стягувала виконавча служба. Про це свідчать дані з автоматизованої системи виконавчого провадження.

За даними відкритої бази даних, авто з таким номером було зареєстроване 26 червня 2021 року, з того часу реєстрація не змінювалася. Тобто Москва і досі має у власності цей автомобіль.

Власницею авто Роксолана Москва стала ще перебуваючи на посаді у ДБР, у той час його територіальне управління бюро у Львові вже очолював Руслан Ляшко, від і досі залишається на цій посаді. Ми звернулися до територіального управління ДБР у Львові по коментар пана Ляшка, аби дізнатися чи відомо було керівництву бюро про покупку їхньою працівницею автомобіля за 85 тис. доларів. Там відмовились від оперативного коментаря та попросили надіслати журналістський запит.

Нагадаємо, дводенне пишне святкування пройшло під Львовом у 5-зірковому комплексі Emily Resort. Ведучим весілля був Григорій Решетник, у програмі — Оля Полякова, Дзідзьо, Олександр Пономарьов. Лише святковий торт обійшовся молодятам у 100 тисяч гривень.

1