Російські бойовики наносять спеціальні мітки на українських шляхах - фото

Помітивши ці мітки, їх потрібно негайно знищити
Важливо
Російські бойовики наносять спеціальні мітки на українських шляхах - фото
Мітки бойовиків РФ на дорогах України Фото: https://t.me/oleksiihoncharenko/10709
24 Лютого 2022, 20:42
читать на русском

Російські бойовики під час вторгнення в Україну почали наносити знаки на українських дорогах.

Поліція закликала громадян знищувати ці позначки, або засипати їх землею.

Шановні громадяни, це знаки для інформування російських військ, в тому числі і вночі. Закликаємо вас бути уважними та обов‘язково знищувати відповідні позначки на дорогах та об’єктах інфраструктури, - йдеться у повідомленні.

Знищити ці мітки бажано одразу, як ви їх помітили. Найпростіший спосіб - це засипати їх землею.

Військові експерти зазначають, що ці мітки у вигляді знаку прицілу на дорогах нанесені люмінесцентною фарбою, яка у темну пору доби буде світитися. Таким чином бойовики можуть вказувати місце для висадки десанту, або для посадки авіації.

В Укравтодорі також закликали українців фіксувати та знищувати подібні позначки на дорогах та інших інфраструктурних об’єктах країни.

Це система сигналів, яку використовує вороже російське військо, зокрема уночі. Замальовуйте їх або присипайте землею, брудом, заливайте смолою. Будьте пильними та обов’язково повідомляйте про них поліцію за допомогою гарячої лінії 102, - повідомили у корпорації.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Глава держави також заявив про розрив дипломатичних відносин з РФ. 

Читайте також