Російські бойовики викрали мера Херсона Ігоря Колихаєва (оновлено)

Про подальшу долю викраденого нічого не відомо
Важливо
Російські бойовики викрали мера Херсона Ігоря Колихаєва (оновлено)
Ігор Колихаєв Фото: https://www.facebook.com/kolykhaev.igor
28 Червня 2022, 17:03
читать на русском

Російські бойовики викрали міського голову Херсона Ігоря Колихаєва.

Про це повідомила радниця міського голови у Херсонській міській раді Галина Ляшевська у Фейсбуці.

Вони забрали Колихаєва Ігоря, - написала вона.

Наразі правоохоронні органи не коментували цю інформацію. Офіційних повідомлень про викрадення Колихаєва не надавали ані міська рада Херсона, ані керівництво області.

UPD: 17:03 28 червня.

Згодом радниця Галина Ляшевська повідомила подробиці про викрадення мера Херсона Ігоря Колихаєва. З її слів, це зробили російські силовики.

Сьогодні вранці мер Херсона Колихаєв Ігор приїхав до однієї з комунальних установ, де працювали співробітники міськвиконкому, що залишилися. Як тільки він вийшов з машини, його одразу затримали озброєні росгвардії та, швидше за все, ФСБ. Вони вилучили жорсткі диски із комп'ютерів, розкрили всі сейфи, шукали документи. Весь цей час Колихаєва тримали в окремому кабінеті в кайданках під озброєною охороною. Після обшуку Колихаєва посадили в автобус з символікою "Z" та відвезли.

Вона упевнена, що арешт Колихаєва пов'язаний із його відмовою співпрацювати з окупаційною владою.

Кілька днів тому Колихаєв отримав листа від "новопризначеного" мера, де той запрошував його обговорити майбутню "організацію взаємодії". За відмову від зустрічі погрожував арештом. Колихаєв не пішов. Ми всі в небезпеці. Усі під ударом. Я побоююся за життя Ігоря Колихаєва, - додала Ляшевська.

Нагадаємо, 25 квітня російські військові захопили будівлю Херсонської міської ради й почали там господарювати. Мерія тимчасово зупинила роботу. З будівлі знято прапор України.

Депутат російської держдуми Ігор Кастюкевич проголосив себе "мером" Херсона, у якому "оселилися" окупанти.

Однак 26 квітня росіяни усунули його від роботи, а на місце мера "призначили" зрадника Олександра Кобця. Однак законний мер Колихаєв при цьому залишився жити у Херсоні.