Російські хакери можуть спробують зірвати перемогу Kalush Orchestra на Євробаченні - The Sun

Банда Killnet спробує паралізувати сервери онлайн-голосування
Російські хакери можуть спробують зірвати перемогу Kalush Orchestra на Євробаченні -  The Sun
Гурт Kalush Orchestra на Євробаченні Фото: facebook.com/suspilne.eurovision/
13 Травня 2022, 17:51
читать на русском

Російські кіберзлочинці налаштовані перешкодити Україні перемогти на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2022".

Про це повідомляє The Sun, хакерська банда Killnet спробує паралізувати сервери онлайн-голосування перед голосуванням за гурт Kalush Orchestra.

Раніше Killnet похвалився, що раніше заглушив систему атакою розподіленої відмови в обслуговуванні (DDoS) і може зробити це знову. У глузливому повідомленні в Telegram, прикрашеному логотипом Євробачення, було написано: "Ви не можете голосувати онлайн. Можливо, у всьому винна наша атака DDOS".

Погроза хакерів

Зазначається, що успіх українського гурту "розлютили послідовників Путіна, включаючи Killnet, який, як вважають, виступає на користь його корумпованого режиму".

Однак речник "Євробачення" повідомив The Sun, що ситуація контролюється:

Щороку система голосування на Євробаченні має широкий спектр заходів безпеки, щоб захистити участь аудиторії від зовнішнього впливу. Цей рік нічим не відрізняється.

Нагадаємо, минулого року на "Євробаченні" Україну представляв гурт Go-A з піснею Shum. За підсумками голосування українські представники тоді посіли п'яте місце.

Україна вже двічі перемагала на "Євробаченні": у 2004 році Руслана з піснею "Дикі танці", а у 2016 - Джамала із піснею "1944".

Цьогоріч Україну на Євробаченні представить гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Наші хлопці пройшли до фіналу конкурсу, який відбудеться 14 травня. 

Читайте також

1