Російські найманці обстріляли село Іллірія в Луганській області: поранено цивільних

Постраждали храм 19 століття, магазин та інша інфраструктура
Головне
Російські найманці обстріляли село Іллірія в Луганській області: поранено цивільних
Зруйнований житловий будинок на Донбасі Фото: УНІАН
17 Вересня 2021, 14:26
читать на русском

Бойовики на Донбасі під час навчань обстріляли село Іллірія, у результаті чого постраждали мирні жителі.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що окупанти продовжують інтенсивні заходи підготовки на полігонах тимчасово окупованої території в Донецькій та Луганській областях, зокрема зі стрільбами з важкого озброєння, що призводить до подальшого зростання загроз безпеці цивільного населення.

Так, 16 вересня під час проведення тренувань зі стрільби та управління вогнем з артилерійськими підрозділами 2 АК (Луганськ) окупанти обстріляли населений пункт Іллірія в Лутугинському районі тимчасово окупованих територій в Луганській області.

Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлі храму Олександра Невського, зведеного в 19-му сторіччі, продовольчого магазину та будинку культури. Є постраждалі серед цивільного населення, - йдеться у повідомленні.

У Міноборони додали, що командування бойовиків намагається приховати обставини та причини зазначеної події та, цілком ймовірно, спробує перекласти відповідальність на підрозділи Об’єднаних сил зі звинуваченнями в обстрілах населених пунктів.

Нагадаємо, що впродовж минулої доби російські найманці на Донбасі вісім раз порушували режим припинення вогню. Бойовики обстріляли позиції українських захисників та населений пункт Тарамчук. А біля Щастя ворог пошкодивши цивільну інфраструктуру та приватні автомобілі, в результаті обстрілу було поранено цивільного.

Читайте також

1