Російські окупанти відключили зв’язок на півдні України — Держспецзвʼязку

Наразі жителі регіону залишилися без українського мобільного зв’язку та доступу до інтернету
Російські окупанти відключили зв’язок на півдні України — Держспецзвʼязку
Телефон / Фото: Pexels
31 Травня 2022, 21:05
читать на русском

Російські загарбники повністю зафіксували відключення зв’язку в Херсонській області.

Як повідомляє Держспецзв'язку, наразі жителі регіону залишилися без українського мобільного зв’язку та доступу до інтернету, а також без можливості здійснити національні та міжнародні дзвінки, використовуючи стаціонарні телефони.

Втім, найближчим часом відновити зв’язок в області, швидше за все, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під повним контролем окупаційного режиму та російських військових.

Це вже не перша спроба позбавити українських громадян, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, можливості зв’язатися з рідними, викликати швидку допомогу чи рятувальників, отримати правдиву інформацію про перебіг війни та ситуацію в країні.

Натомість з’явилися повідомлення про трансляцію через гучномовці російської брехливої пропаганди. Агресор, мабуть, і досі думає, що без альтернативних джерел інформації українці почнуть вірити ворожій пропаганді. Дарма, адже Херсон – це Україна, - наголосили у Держспецзв'язку.

Водночас українці, використовуючи телефон та інтернет у російських мережах, мають дотримуватися максимальних заходів безпеки.

Нагадаємо, що росія поширила черговий фейк для дискредитації України. Пропагандисти нібито із посиланням на американські ЗМІ пишуть, що іноземні найманці їдуть з України через нестачу зброї та радять іншим бійцям не воювати проти РФ.

Читайте також