Російські війська могли замінувати Запорізьку атомну станцію - The Insider

Частину боєкомплектів рашисти розмістили всередині енергоблоку
Важливо
Російські війська могли замінувати Запорізьку атомну станцію - The Insider
Запорізька АЕС Фото: npp.zp.ua
6 Серпня 2022, 11:00
читать на русском

Російські війська завезли невідомий вантаж на Запорізьку АЕС, можливо, для замінування електростанції.

Про це повідомляє The Insider з посиланням на джерела на Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі, яка з березня окупована росією.

Зокрема, стало відомо, що російські військові вантажівки заїхали на територію АЕС та вивантажили якийсь вантаж.

За даними джерела, на території станції знаходяться близько 500 російських солдатів та військова техніка, у тому числі БТРи, зенітні установки та техніка для радіохімічної розвідки, а територія навколо станції замінована російськими військами.

Зокрема, поблизу села Водяне, що знаходиться біля АЕС, помітили батареї "Градів". Також російські солдати зберігають у безпосередній близькості до енергоблоків міни та боєкомплекти:

Причому частина боєкомплекту навіть усередині енергоблоку. Чи був енергоблок замінований, чи його просто використовують для зберігання вибухівки, джерелу невідомо, - пише видання.

Нагадаємо, 5 серпня в Енергоатомі повідомили, що російські окупанти двічі за день обстріляли територію Запорізької АЕС. Зокрема, ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку. Також росіяни вдарили по ЗАЕС з РСЗВ, влучивши снарядами поблизу одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

1