Російські ЗМІ повідомили про смерть Жириновського: держдума спростовує

Жириновський нібито перебуває у лікарні у вкрай важкому стані
Російські ЗМІ повідомили про смерть Жириновського: держдума спростовує
Володимир Жириновський (Фото з відкритих джерел)
25 Березня 2022, 11:19
читать на русском

Сьогодні деякі російські ЗМІ з посиланням на сенаторів повідомили про смерть лідера ЛДПР Володимира Жириновського. Зокрема смерть Жириновського підтвердив сенатор рф Олександр Пронюшкін.

Трохи пізніше голова держдуми РФ Володін спростував повідомлення про смерть Жириновського:

Стан його справді тяжкий. Сьогодні йому зробили КТ. Ми за нього переживаємо, лікарі виборюють його. Він сам великий молодець, - заявив Володін.

До Володіна згодом приєдналося і МОЗ РФ. Там повідомили, що стан Жириновського оцінюється як стабільний, лікарі продовжують надавати всю можливу в цій ситуації медичну допомогу.

Нагадаємо, Жириновський відомий своїми скандальними заявами щодо України. Він також часто заявляв про необхідність захопити Київ та всю Україну. Наприклад, у березні 2014 року після анексії Росією Криму Жириновський надіслав урядам Польщі, Угорщини та Румунії провести референдуми та розділити Україну. Загалом він часто публічно висловлювався щодо поділу України і навіть оприлюднив конкретні пропозиції.

У 2015 році Володимир Жириновський заявив, що так звані "ДНР" та "ЛНР" створили американці, щоб викачувати з Росії гроші. Генеральна прокуратура у 2018 році встановила причетність російських політиків, у тому числі Жириновського, до підтримки "ЛНР" та "ДНР".

Також Жириновський закликав Росію бомбардувати Україну у ніч з 31 грудня 2021 року на 1 січня цього року.

Читайте також

1