Російський морський експорт вугілля фактично припинено через заборону ЄС - ЗМІ

Російське вугілля почали переправляти до Азії
Російський морський експорт вугілля фактично припинено через заборону ЄС - ЗМІ
Вугілля Фото: УНІАН
25 Серпня 2022, 17:39
читать на русском

Експорт російського вугілля був фактично припинений через заборону ЄС організаціям з 27 країн блоку обслуговувати постачання палива в будь-яку точку світу.

Про це повідомляє Bloomberg, наголосивши, що санкції забороняють обслуговувати та страхувати транспорт, який перевозить вугілля.

Як пише видання, російська компанія "Суек" не може доставляти вугілля з середини серпня. Санкції ЄС, які набули чинності 10 серпня, забороняють надавати послуги як фінансування та страхування, для всіх поставок таких продуктів, що мають російське походження.

Через те, що на ринках страхування та перестрахування домінують компанії з ЄС, Великої Британії та Швейцарії, судновласникам важко знайти альтернативу.

Зазначається, що російське вугілля почали переправляти в країни Азії задовго до того, як заборона ЄС набула чинності, судновласники зазвичай перестраховують свої ризики у більших постачальників, які більше не можуть покривати такий експорт.

Рф входить до трьох найбільших світових експортерів вугілля, контролюючи близько 17% світових поставок, однак на вугільну промисловість припадає лише близько одного відсотка російської економіки.

Нагадаємо, що Естонія вже не видає туристичні візи росіянам, а через тиждень набуде чинності рішення, за яким в країну не пускатимуть росіян із виданими Естонією шенгенськими візами за кількома винятками.

Читайте також

1