Російським чиновникам не боляче від санкцій України - Зеленський

Санкції повинні вводити впливові країни ЄС
Головне
Російським чиновникам не боляче від санкцій України - Зеленський
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
19 Серпня 2021, 15:27
читать на русском

Санкції України проти російських чиновників та тимчасових службовців Криму є недієвими. Їх повинні вводити держави, які мають великий вплив на бізнес чи нерухомість можновладців Росії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю "Українській правді".

Питання санкцій складне. Я вважаю, що Україна повинна вводити санкції там, де вони мають реальний вплив, і звертатися до країн, які дійсно своїми санкціями впливають на той чи інший бізнес, на нерухомість російських можновладців, що дотичні до репресій, на їхні рахунки за кордоном. У цьому є сенс, - сказав він.

За його словами, США, Німеччина, Франція, Великобританія своїми санкціями можуть діяти рішуче проти російських чиновників та тимчасових службовців Криму.

Ми з ними опрацьовуємо такі санкції, вони є дієвими. Але якщо ми щодня, наприклад, рішенням РНБО будемо запроваджувати санкції проти тимчасових керівників, яким від цього зовсім не боляче, я вважаю, що ми просто дискредитуємо РНБО. Ми вводили багато персональних санкцій проти російських військових. Я дивлюсь: ну ввели? Ввели. Показали, що в нас спільна позиція з іншими країнами. Але постійно вводити санкції проти тих, на кого ці санкції не впливають – я вважаю, що це не дієвий спосіб, - підкреслив він.