Росія готова надати Порошенку політичний притулок: заява Путіна

Порошенко закликав Путіна не лізти у не свої справи
Росія готова надати Порошенку політичний притулок: заява Путіна
Володимир Путін (скірншот відео)
8 Лютого 2022, 09:03
читать на русском

Президент Росії Володимир Путін заявив, що пропонував п'ятому президентові України Петру Порошенку політичний притулок у Росії.

Таку заяву він зробив під час пресконференції за підсумками переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном, передає пресслужба Кремля.

Путін сказав, що його пропозиція залишається в силі й дотепер.

Свого часу, коли пан Порошенко був ще президентом України, я йому казав, що якщо у нього виникнуть якісь складнощі в майбутньому, Росія готова надати йому політичний притулок. Він тоді багато іронізував із цього питання, але сьогодні хочу підтвердити свої пропозиції, — заявив Путін.

Він зазначив, що у нього з Порошенком є ​​серйозні розбіжності щодо врегулювання ситуації на Донбасі, і, на його думку, Порошенко зробив багато помилок у цьому напрямку, однак "його переслідування як державного злочинця" є надмірною "заявкою на успіх" чинного сьогоднішнього керівництва".

Путін наголосив, що Росія готова надати притулок для таких людей, як Порошенко.

Сам Порошенко у своєму Telegram-каналі закликав російського президента "нарешті, усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні". Він зазначив, що "одвічна російська практика "опікуватися" українською політикою та політиками вже давно припинилася".

Це сталося тоді, коли я був обраний президентом України, - додав він.

Нагадаємо, народного депутата, п'ятого президента України Петра Порошенка підозрюють у фінансуванні тероризму та державній зраді, а також у створенні терористичної організації. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також

1