Росія готує теракти проти мирного населення у Криму та Бєлгороді, - ЗМІ

У них хочуть звинуватити українців
Росія готує теракти проти мирного населення у Криму та Бєлгороді, - ЗМІ
Символіка рашистів / Фото: Радіо свобода
11 Квітня 2022, 14:39
читать на русском

Росія планує підірвати будинки в Криму та Бєлгороді, звинувативши у терактах українців. Оскільки серед росіян зростає негативне ставлення до символіки військових підрозділів, які вдерлися на територію України

Про це заявив засновник російського опозиційного сайту gulagu.net Володимир Осєчкін в ефірі білоруського телеканалу "Белсат", пише "Главком".

Він розповів, що отримав листа від свого джерела в російських спецслужбах з попередженням про можливість проведення терористичних актів проти цивільного населення РФ. Лист опублікований на сайті gulagu.net.

За інформацією анонімного джерела, на території окупованого Криму та в прикордонному з Україною Бєлгороді можливі вибухи у багатоквартирних будинках.

У цих терактах росія планує звинуватити українську сторону. Це нібито надасть Кремлю можливість обґрунтувати та провести приховану мобілізацію.

За словами Осєчкін, для підготовки терактів російські спецслужбовці планують використати негативне ставлення до символіки рашистських окупаційних військ на території України – зокрема, букви V та Z.

Як зазначило джерело gulagu.net у спецслужбах, на території Російської Федерації в цілому спостерігається підвищення негативного ставлення цивільного населення до цієї символіки.

"Під контролем одного з управлінь Служби розпочато нанесення символіки V і Z на житлові будинки (за можливості такі, що розташовані окремо) в регіонах з особливо високим рівнем "символьного вандалізму". Акцент може бути зроблений на висотні багатоповерхівки – аби збільшити кількість постраждалих та жертв, викликавши таким чином відповідну реакцію суспільства, якому пропагандистські телеканали пояснять, що це справа рук українських терористичних груп", - йдеться у листі анонімного джерела.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська готують масштабну провокацію в частково окупованому Маріуполі. Тіла вбитих окупантами містян хочуть видати за жертв від рук ЗСУ та звинуватити у цьому Україну.

Читайте також

1