Росія готується анексувати нові українські території - США

Українців на окупованих територіях змушують приймати російське громадянство
Росія готується анексувати нові українські території - США
Російські військові, окупанти / Фото: REUTERS
20 Липня 2022, 11:02
читать на русском

У США вважають, що росія готується до анексії нових територій України. Це території Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Про це зазначив координатор Ради з національної безпеки США і стратегічних комунікацій Джон Кірбі під час брифінгу в Білому домі.

На його думку, рашисти будуть проводити фіктивні референдуми на окупованих територіях, встановлювати свої рублі, як валюту у захоплених містах та селах, а також - змушувати українців приймати російське громадянство.

Кірбі зазначив, що ці дані він отримав від розвідки США.

Росія починає розгортати версію того, що можна назвати сценарієм анексії, дуже схожим на той, який ми бачили в 2014 році, - додав він.

Представник Радбезу США каже, що анексія силою "буде грубим порушенням Статуту ООН".

І ми не дозволимо, щоб вона залишилася без покарання, – додав Кірбі.

Він підкреслив, що реакція на подібні дії "буде жорсткою та швидкою".

Якщо росія все ж таки втілить у життя свої плани з анексії, наша відповідь буде швидкою та жорсткою – і спільною з нашими союзниками і партнерами. На росію накладуть додаткові санкції, вона стане ще більшим ізгоєм, ніж зараз. Ми ніколи не визнаємо жодних анексованих росією територій, – додав Кірбі.

Раніше в американському оборонному відомстві заявляли, що ракетні обстріли з боку росії загрожують Києву та іншим українським містам. 

1