Росія і США збільшили кількість ядерних арсеналів

РФ і США разом мають понад 90% світової ядерної зброї
Росія і США збільшили кількість ядерних арсеналів
Ядерна зброя, танк фото: pexels
14 Червня 2021, 13:37
читать на русском
Росія і США розширюють свої ядерні боєприпаси. Зокрема, РФ збільшила свій загальний військовий ядерний арсенал приблизно на 180 боєголовок.

Про це йдеться у щорічному звіті Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI).

Зазначається, що дев'ять ядерних держав - США, Росія, Велика Британія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль і КНДР - в цілому володіли, за оцінками, 13 080 одиницями ядерної зброї на початку 2021 року, що на 320 одиниць менше, ніж держави мали на початку 2020 року.

При цьому кількість розгорнутих ядерних боєголовок зросла з 3720 торік до 3825 на цей момент. Близько двох тисяч розгорнутих боєголовок, майже всі з яких належать Росії або США, перебували в стані підвищеної бойової готовності.

Росія також збільшила свій загальний військовий ядерний арсенал приблизно на 180 боєголовок, в основному за рахунок розгортання більшої кількості міжконтинентальних балістичних ракет наземного базування і балістичних ракет на субмаринах, - йдеться у звіті.

За даними, РФ і США разом мають понад 90% світової ядерної зброї і мають великі та дорогі програми із заміни і модернізації своїх озброєнь, ракетних і авіаційних систем доставки й виробничих потужностей.

Решта розподілена між Китаєм, Францією, Великою Британією, Пакистаном, Індією, Ізраїлем та Північною Кореєю.

Нагадаємо, що колишній президент США Дональд Трамп був упевнений, що Америка модернізувала свою ядерну зброю до недосяжного рівня.

Читайте також

1