Росія нарощує авіацію довкола України - Повітряні Сили ЗСУ

Ворог зосередив для ударів 430 літаків та 360 гвинтокрилів
Росія нарощує авіацію довкола України - Повітряні Сили ЗСУ
Медичний вертоліт фото: Львівський Обласний Центр
16 Серпня 2022, 17:41
читать на русском

Росія збільшила чисельність військової авіації довкола України.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, на початку війни довкола України авіаційні угруповання рф складали 450 літаків та 250 гелікоптерів.

Повітряні сили та інші сили оборони вже знищили чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни авіаційну техніку. Літаків сьогодні дещо менше - 430 знаходиться зараз довкола українських кордонів на різних аеродромах білорусі, росії в Криму. Але угрупування гвинтокрилів значно виросло і зараз складає понад 360 вертольотів, які противник має у своєму розпорядженні близько до кордонів України, - сказав він.

Юрій Ігнат зазначив, що саме штурмову авіацію та бойові вертольоти найчастіше використовуються ворогом для підтримки наземних військ рашистів.

Він також прокоментував інформацію, що ворог концентрує ракети на території білорусі, аби завдати масований удар по території України.

Це відбувається не сьогодні, не вчора, а постійно. Якщо прилітає якийсь літак на один з аеродромів білорусі, то ми розуміємо, що він перевозить озброєння. Є певні дані розвідки, що противник нарощує свої сили на території білорусі. Це, зокрема, йде і політична складова – погрожувати як Україні, так і заходу. Загроза є і була постійно, адже росія з перших днів війни використовувала білорусь завдання ударів звідти по території різним ракетним озброєнням. Безумовно, потрібно готуватися до всього, – зазначив Ігнат.

Нагадаємо, голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус вважає, що існує ризик повторного наступу орків зі сторони Білорусі, оскільки біля українських кордонів розміщено багато російської техніки.

1