Росія не є нормальною країною, це агресор - президент Польщі

За словами Дуди, Росія спричиняє конфлікти і позбавляє людей розвитку
Росія не є нормальною країною, це агресор - президент Польщі
Анджей Дуда Фото: Офіс президента
27 Травня 2021, 10:30
читать на русском
Агресивні дії Російської Федерації руйнують держави і позбавляють людей нормального життя. Міжнародна спільнота не може нормально таке сприймати.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час відвідання лінії розмежування між Грузією та Південною Осетією, передає PAP.

Агресивні імперські дії Росії позбавляють людей можливості розвитку, нормального життя, призводять до руйнування держав, до воєнних ситуацій, коли люди гинуть і зазнають поранень. Це дії, на які міжнародна спільнота не може погоджуватися. Росія не є нормальною країною, це країна-агресор, і це добре видно у таких місцях, як тут, - заявив Дуда.

За його словами, всупереч міжнародному праву Південна Осетія, а також Абхазія, які є частиною території Грузії, були окуповані Росією.

Сьогодні те саме відбувається на українських територіях: окуповано Крим, Луганський та Донецький регіони. Такі ситуації повторюватимуться й надалі, якщо міжнародна спільнота на це не реагуватиме, - підкреслив він.

Нагадаємо, що у Європейському Союзі заявили, що Росія фактично поглинає окуповані території Донбасу через організацію нелегітимних виборів та масову паспортизацію.

Читайте також