Росія не виводитиме військових із Придністров`я на вимогу Санду – Лавров

Російський міністр назвав вимогу нової президентки Молдови безвідповідальною
Росія не виводитиме військових із Придністров`я на вимогу Санду – Лавров
Російські війська у Придністров’ї (фото: mopmr org)
1 Грудня 2020, 19:58
читать на русском

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров назвав вимогу нової президентки Молдови Маї Санду про виведення російських військ із Придністров'я "безвідповідальною" і заявив, що Росія "навряд чи прийме таку вимогу".

Про це повідомило агентство "Интерфакс".

Важко зрозуміти, що саме мала на увазі пані Санду, коли заявляла про необхідність вивести російських миротворців, але те, що це навряд чи допоможе врегулюванню, і навряд чи ми зможемо прийняти таку вимогу, - досить безвідповідальну, прямо скажемо, - це факт, - заявив Лавров.

Міністр також стверджує, що російські військові розташовані у Придністров'ї з дозволу ОБСЄ.

Військовослужбовці РФ забезпечували збереження конфлікту нехай у замороженому, але не смертельному стані з точки зору загибелі людей і тих ризиків, які завжди бойові дії несуть зі собою, - заявив Лавров.

Читайте також

Нагадаємо, обрана президентом Молдови Мая Санду заявила, що "м'який підхід" у переговорах про врегулювання придністровського конфлікту не був ефективним.

Санду вважає, що статус Придністров'я після реінтеграції ще повинен бути знайдений. Вона виступила проти раніше запропонованої колишнім президентом Ігорем Додоном федералізації Молдови й вважає необхідним вивести російські війська із Придністров`я.

Вона зазначила, що молдовська влада визнала самопроголошену Придністровську Молдавську республіку (ПМР) частиною переговорного формату, проте, попри всі кроки, сторони так і не просунулися в процесі реінтеграції територій.

1