Росія обстріляла британський корабель поблизу Криму

Інцидент стався поблизу мису Фіолент
Головне
Росія обстріляла британський корабель поблизу Криму
Есмінець HMS Defender (Фото: Ben Mitchell / PA / ТАСС)
23 Червня 2021, 14:22
читать на русском

Російський бомбардувальник обстріляв британський есмінець Defender поблизу мису Фіолент в Криму.

Про це повідомляє видання "РИА Новости".

Росія заявила про порушення російського кордону британським есмінцем Defender біля мису Фіолент (Крим). З боку РФ була відкрита попереджувальна стрілянина, - повідомили в агентстві.

Відомо, що російський бомбардувальник виконав попереджувальне бомбометання, після чого есмінець покинув води РФ.

У Міноборони РФ заявили, що бомбардувальники використали чотири осколково-фугасні авіабомби для припинення дій британського корабля.

Російський сторожовий корабель в Чорному морі відкрив попереджувальну стрільбу по британському есмінцю "Дефендер", а літак Су-24М скинув бомбу за курсом його руху, - заявили у відомстві.

У Міноборони РФ стверджують, що корабель був попередньо попереджений про застосування зброї в разі порушення державного кордону РФ, але на борту не відреагували.

Зауважимо, що незадовго до того як Міноборони повідомило про інцидент, начальник Генерального штабу Збройних сил Росії Валерій Герасимов заявив на конференції з безпеки в Москві, що у російських кордонів "значно зросла" активність військово-морських сил НАТО, які спеціально провокують росіян.

Довідка: мис Фіолент розташований на Гераклейському півострові в південно-західній частині окупованого Росією Криму, в Балаклавському районі Севастополя.

1